IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
21:32 | 30 март 2015
Обновен: 10:33 | 24 април 2024

НАП продава 20 тона мляко

Стоката била секвестирана заради неплатени обезщетения

По материала работи: Борис Проданов
НАП продава 20 тона мляко

За първи път от Националната агенция по приходите (НАП) ще продават на търг 20 т. прясно мляко. Заради неплатени обезщетения от страна на получателя на стоката, в полза на държавата са иззети над 20 тона мляко. То се съхранява при определени условия в склад, където са наредени 29 палети, всяка с по 720 кутии мляко с различна масленост.


Млякото е внос от Полша, като началната му цена излиза по 1,3 и 1,5 лв.на кутия, в зависимост от маслеността му. В магазина подобна кутия прясно мляко стига до два лева.


Общата продажна цена на цялото мляко е около 28 хиляди лева в зависимост от това кой за колко палета иска да кандидатства. Всеки, който пожелае да го купи, ще може да отиде на оглед в този склад между 15 и 20 април, като търгът е на 20 април.


Няма притеснения за срока на годност на млякото, който е до 5 септември тази година. А то се съхранява в склад, в който температурите не трябва падат под нулата, за да не замръзне.


От Агенцията по приходите на търг продават много автомобили, но рядко хранителни продукти. Хората могат да наддават дори за дърва за огрев, йонизиращи електрически устройства за вани, кабели за автодиагностика. Продават се дори и сребърни бижута, разкрива Нова телевизия.

 

 

Коментари

Новини Варна