IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
12:17 | 22 ноември 2017
Обновен: 11:24 | 24 април 2024

Договаряме сътрудничество с Кипър в областта на търговското корабоплаване и на образованието

Правителството даде съгласието си за подписването на меморандум с тази страна

По материала работи: Ставри Таргов
Договаряме сътрудничество с Кипър в областта на търговското корабоплаване и на образованието

Правителството даде съгласието си за подписването на Меморандум за разбирателство между българската Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и Департамента за търговско корабоплаване на Министерството на транспорта, съобщенията и благоустройството на Кипър.

 

С подписването на документа морските администрации на двете държави поемат ангажимент за обмен на информация, знания, експерти и опит в областта на образованието и обучението на морски лица, борбата срещу подправените документи, свързани с Конвенцията STCW, изпълнението на задълженията на държавата на знамето, морската сигурност, опазването на околната среда, контрола на държавата на пристанището и законодателството в областта на морското дело.

 

Одобрен беше и проект на междуправителствена програма за сътрудничеството на България и Кипър в областта на образованието, науката, културата, младежта и спорта. Тя е със срок на действие 2018-2021 г.

 

Програмата предвижда обмен на специалисти и ученици от двете страни, насърчаване на взаимното участие в конференции и семинари на образователна тематика, сътрудничество в областта на обективното представяне на историята, географията и културата на другата страна в учебниците за началните и средните училища, в съответствие с духа и целите на ЮНЕСКО и Съвета на Европа.

 

Друг акцент е насърчаването на сътрудничеството между спортните федерации, организации и институции в областта на физическото възпитание и спорта в двете страни.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна