IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
17:13 | 18 януари 2018
Обновен: 09:08 | 20 април 2024

Връчиха три сертификата Клас А за инвестиции за 300 млн. лева

От началото на годината са издадени 10 сертификата по закона за насърчаване на инвестициите на обща стойност 588 млн. лв. и планирани близо 900 нови работни места

По материала работи: Ставри Таргов
Връчиха три сертификата Клас А за инвестиции за 300 млн. лева

За първи път за последната една година икономическият растеж отново се определя от инвестициите. До момента водещи за икономиката бяха износът и потреблението, припомниха от Министерството на икономиката. Министър Емил Караниколов връчи нови три сертификата Клас А за инвестиции на обща стойност 300 млн. лв.

 

За последните девет месеца на миналата година инвестициите са нараснали с 4,3 на сто или 950 милиона лева, обяви министърът на икономиката Емил Караниколов:

 

Тази година ще е изключително успешна за българската икономика. Съвсем скоро се надявам, че и с подкрепата на работодателските организации и на бизнеса ще получим и ще ви информираме за нови мерки, свързани с нови инвестиции, привличането на нови инвеститори, както и разширяването на съществуващия бизнес в България.

 

От началото на годината са издадени 10 сертификата по закона за насърчаване на инвестициите на обща стойност 588 милиона лева и планирани близо 900 нови работни места. Четири от проектите ще се изпълняват в преработващата промишленост, един в автомобилостроенето, а два са за централизирани услуги на международни компании, съобщи още министър Караниколов.

БНР

Коментари

Новини Варна