IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
10:37 | 3 февруари 2018
Обновен: 18:43 | 24 април 2024

Ремонтират фонтаните и водната каскада в Сапарева баня

Ще бъдат вложени над 90 хиляди лева

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка БНР.

Общината в Сапарева баня ще направи цялостно обновяване и ремонт на фонтаните и водната каскада в центъра на курортния град.
Изготвен е проект по програмата "Красива България" на Министерството на труда и социалната политика, за над 90 хиляди лева.

 

Фонтаните и водната каскада в центъра, изградени преди около 30 години, досега не са ремонтирани. Голяма част от облицовката на фонтана е отлепена от основата, вследствие на експлоатацията, както и на това, че е изложен директно на непрекъснато на различни атмосферни условия.

 

Има течове по дъното, а по високата му част няколко от ринговете се нуждаят от подмяна. При ремонта ще се направи подмяна на облицовката, която изцяло е от мрамор, ще се ремонтират и осветителните тела.

 

Трябва да се подменят дюзите за разпръскване на водата, ще се прави реконструкция и на канализационната и на водопроводната мрежа, каза кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

 

При реализацията на проекта Общината ще финансира до 53 %, което е 48 380 лева.

БНР

Коментари

Новини Варна