IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Икономика
20:39 | 20 април 2018
Обновен: 19:47 | 23 март 2024

Наши фирми в Берлин: Кариера в България за българите в чужбина

Компаниите ще се опитат да убедят младите да се върнат

По материала работи: Ставри Таргов
Наши фирми в Берлин: Кариера в България за българите в чужбина

32 фирми от България ще се опитат да убедят млади българи в Германия да се върнат и да работят в родината.
Представители на компании от сферата на компютърните технологии, инженерните специалности, банковия и финансов сектор, потребителските услуги и човешките ресурси ще участват в кариерно изложение в Берлин. Там ще представят пред наши студенти и млади специалисти възможностите за реализация в България.

 

Кариерното изложение ще се състои за четвърта поредна година в Германия. То се организира от доброволческата неправителствена организация "Български кариерен форум".

 

"Посетителите на събитието ще могат да се възползват и от други запланувани в програмата работилници и персонални консултации за съдържание и оформление на професионално резюме. За тези, които нямат възможността да присъстват на изложението в Берлин, по всяко време на годината е достъпна онлайн платформата на "Български кариерен форум", на която са достъпни разнообразни стажантски програми и работни позиции", съобщиха организаторите.

 

Те допълниха, че благодарение на тази услуга българите в чужбина могат да бъдат в постоянен контакт с родния бизнес и само на един клик разстояние да кандидатстват във водещи компании в България.

 

Кариерно изложение ще се проведе в зала FORUM Factory в Берлин, която ще отвори врати в 10 часа в събота, съобщиха още от "Български кариерен форум".

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна