IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
20:53 | 27 април 2018
Обновен: 12:11 | 18 април 2024

Микробус с българи се преобърна в Сърбия, 13 са ранени

Пътниците отивали на екскурзия от Бургас до Босна и Херцеговина

По материала работи: Борис Проданов
Микробус с българи се преобърна в Сърбия, 13 са ранени

Трима български граждани са били ранени, след като автобусът, в който са пътували, се е преобърнал в Сърбия. Това съобщиха от Министерството на външните работи. Няма опасност за живота на пострадалите.

 

Към 9.15 ч. автобус с български туристи на бургаска фирма, пътуващ за Босна и Херцеговина, се е обърнал на магистралата Ниш-Белград. В него са пътували 17 пътници и двама шофьори. Вследствие на инцидента са пострадали 13 от пътниците.

 

Всички те са били приети в Общата болница в Чуприя и им е оказана медицинска помощ. След направени прегледи 10 от тях са изписани, а други трима остават в ортопедичното отделение.

 

Очаква се скоро в Чуприя да пристигне друг автобус на фирмата, който да превози останалите 16 българи.

 

Българският посланик в Белград Радко Влайков е посетил нашите сънародници в болницата, а консулът Георги Христов в момента е там и е в контакт с тях и с лекуващия ги екип.

 

От Министерството на туризма съобщиха, че също следят ситуацията с пострадалите български туристи.

 

Няма опасност за живота на пострадалите. Министерството на туризма е в постоянна връзка с българското МВнР и следи ситуацията.

 

дир.бг

Коментари

Новини Варна