IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
14:30 | 14 май 2018
Обновен: 01:36 | 25 април 2024

Започва възстановяването на представителната част на Западния парк в София

В него ще бъдат вложени 10 млн. лв.

По материала работи: Ставри Таргов
Започва възстановяването на представителната част на Западния парк в София

Започва възстановяването на представителната част на Западния парк. Проектът е за 10 милиона лева - 8 са от оперативна програма, а 2 милиона - от Столичната община. Кметът Йорданка Фандъкова предвижда да има споделени пространства между велосипедисти и пешеходци в парковете.

 

В коментар за състоянието на улиците в София Фандъкова обясни, че не е възможно да бъдат ремонтирани всички:

 

"Разбира се, няма да могат да бъдат ремонтирани всички. Това са години наред, десетилетия, в които не е правено нищо в тези населени места по отношение на канализацията. Да, в момента се работи по прединвестиционното проучване по отношение канализацията на цялата столична община. На база на него ще бъдат избрани и подготвени проектите, в които ще кандидатстваме по оперативна програма "Околна среда" за изграждане на канализация".

 

А след вчерашните протести на жители на Панчарево и Кокаляне заради лошата инфраструктура и липса на канализация в района регионалният министър Николай Нанков съобщи, че пътят от Кокаляне до Самоков ще се ремонтира догодина.

 

"Кокаляне в посока Самоков предвиждаме през 2019 пълна рехабилитация с цел укрепване две свлачищни зони и срутища. Относно канализацията, доколкото знам южните квартали са включени, включително Драгалевци, Симеоново, Панчарево, Кокаляне и в момента знам, че колегите от Столична община изготвят прединвестиционното си проучване и финансиране по ОВОС".

БНР

Коментари

Новини Варна