Синдикати на крака при Борисов, той: Повече пари при работника!
Чакат действия от властта за ръст на доходите
Публикувана: 16 May 2018 | 17:56

Трябва да се работи за увеличаване на доходите на хората и правителството си сътрудничи за това и със синдикатите, и с работодателите. Това коментира премиерът Бойко Борисов на среща с президентите на Регионалния синдикален съвет "Солидарност" и двата национално представителни синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа" - Любослав Орбович, Пламен Димитров и Димитър Манолов.

 

"Крайната цел е по-добро възнаграждение, повече пари да остават при работещите", каза Борисов.

 

На срещата, но която присъства и социалният министър Бисер Петков, е бил обсъден социалният аспект при интеграцията на страните от Западните Балкани.

 

Акцент е бил поставен и върху усилията и ангажираността на България за европейската интеграция на региона. Като ключови фактори за нея са били посочени проектите за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност.

 

След срещата представителите на синдикатите заявиха, че очакват лидерство от страната ни по отношение на ръст на доходите и набелязани конкретни мерки в края на председателството, за да се случи това.

 

Те обещаха и помощ на страните в процеса на присъединяване, за да се избегнат вече направени от нас грешки. Като конкретен пример за такава Пламен Димитров от КНСБ даде пенсионната ни реформа.

 

По отношение на пакета "Мобилност" синдикатите обявиха, че подкрепят превозвачите ни за това, че в него не може да бъдат поставяни дискриминационни условия, които на практика могат да доведат до елиминиране на бранша.

 

Освен това според КНСБ и КТ "Подкрепа" трябва да се подобрят условията на работа – почивката на превозвачите да е не 9 часа, а 11 и заплащането им да е според минималните стандарти на страната, в която преобладаващо се извършва дейността.

 

dnes.bg

 

Прочети още: Около 50 лева ще е размерът на втората пенсия за 70% от пенсионерите

Коментари ( 0 )