IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
10:36 | 18 юни 2018
Обновен: 12:16 | 18 април 2024

ЧЕЗ: Прехвърлянето на акциите – без последици за клиентите

От дружеството увериха, че крайният потребител няма да бъде засегнат от финализирането на сделката

По материала работи: Борис Проданов
ЧЕЗ: Прехвърлянето на акциите – без последици за клиентите

Прехвърлянето на акциите на ЧЕЗ няма да се отрази на крайния потребител, категорични са от дружеството. За това увери самият регионален мениджър на ЧЕЗ в България Карел Крал на семинар за журналисти.

Електроразпределителят ще продължи работата си до момента, в който акциите бъдат прехвърлени към новия собственик. Все още, обаче, не е ясно кога точно ще се случи това. 
 
"Работим в посока да има плавно предаване. Клиентите ни няма да разберат, когато акциите ни бъдат прехвърлени към новия собственик от гледна точка на сигурността на доставките.", каза пред медиите Карел Крал. 
 
Освен това, ръководството на ЧЕЗ показа и нова възлова станция в град Априлци, с помощта на която, според компанията, по-бързо ще се локализират и отстраняват неизправности. Така ще се намали и броят на засегнатите крайни потребители при подобни неизправности.
 
Новата техника позволява изключването на определени части от електропроводите - само там, където има повреда. Всички останали клиенти на електроразпределителя ще останат незасегнати, обясниха от ЧЕЗ. 
 
За 13 години присъствие в Бълргария дружеството е инвестирало над 2 млрд. лева. Компанията изпълнява различни програми за корпоративна социална отговорност, сред които за дуално обучение, стажантски програми и стипендианти.
 

dnes.bg
 

Прочети още: Президентът свиква КСНС за енергийната сигурност на страната
 

Коментари

Новини Варна