IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
11:56 | 4 август 2018
Обновен: 12:20 | 18 април 2024

40 български гурбетчии останаха на улицата

Местните власти ги оставили на улицата, без да имат решение

По материала работи: Борис Проданов
40 български гурбетчии останаха на улицата

Работници от България във фабрика за пилета в Девън, Великобритания, са били прогонени от къщата, в която живеели, защото там е било претъпкано, пише DevonLive.

 

Работещите в преработващата пилешко месо фабрика 40 български гурбетчии живеели в условия, които не гарантирали безопасността им, смятат властите. Службите обаче нямали решение какво да правят с чужденците и те останали на улицата. Това създало още по-голям на местните, посочва изданието.

 

Без предупреждение българските граждани били изведени от къщата след разпореждане от местната управа и били оставени да се скитат бездомни из улиците на града. Последвали масови оплаквания от местни от българи, които им звънели да ги питат дали имат стаи, които да наемат. Други пък купонясвали из парковете, като някои били особено шумни и показвали неуважението си към установения ред.

 

Английското издание критикува местните власти за това, че е изгонило българите, повечето от които млади мъже, без предупреждение и без да им е осигурило алтернативен подслон. Споменава се, че е имало няколко оплаквания от местни срещу групата от 40 младежи и докато са живели в опразнената къща, но никой от тях не е била за нещо криминално, а за неща като пиене на бира в парка или малко по-шумни купони.


След възникването на проблема, от местната управа се свързали с ръководството на пилешката фабрика и заедно са намерили решение къде да настанят българските работници.

 

факти.бг

Коментари

Новини Варна