IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
14:05 | 5 август 2018
Обновен: 19:44 | 23 март 2024

Десетки блокирани във въздуха заради авария на Симеоновския лифт

По материала работи: Борис Проданов
Десетки блокирани във въздуха заради авария на Симеоновския лифт

За повече от час Симеоновският лифт на Витоша спря и много хора останаха блокирани във въздуха, сигнализираха потърпевши пред БНТ.

 

Изпълнителният директор на "Витоша ски" АД Костадин Костадинов обаче заяви, че лифтът е преустановил работата си само за около 40 минути поради повреда на един от лагерите за задвижване на дизел-агрегата.

 

"Блокирал е лагер, който не е позволил да се пусне дизел-агрегата за извозването на пътниците на лифта. Взети са мерки и в рамките на 40 минути проблемът е бил отстранен и в момента лифтът работи", допълни той, цитиран от "Фокус".

 

"Това е техника, там има хиляди детайли. Въпреки, че съоръженията се инспектират постоянно, не може всеки лагер да се проверява ежедневно, тъй като те са капсуловани. Нашата идея от години е да сменим съоръжението. Ние ги поддържаме изправни, но просто е хубаво да се сменят с нови", каза още Костадинов.

 

Още по темата: Съдът блокира планираното строителство на втори лифт в Банско

Коментари

Новини Варна