IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
09:53 | 29 октомври 2018
Обновен: 12:24 | 18 април 2024

Десетки автобусни курсове са отменени в Хасково

Причината - протест на превозвачи

По материала работи: Ставри Таргов
Десетки автобусни курсове са отменени в Хасково

Десетки автобусни курсове на автогара Хасково са отменени днес. Причината е протест на транспортни фирми, недоволни от новите транспортни схеми, подписани от кмета на града Добри Беливанов.

 

Демонстрацията е подкрепена от Националното сдружение на автобусните превозвачи с председател Васил Пиронков, който обяви, че и в други градове са възможни протести.

 

От автогара Хасково не пътуват автобуси към 60 населени места.

 

Изнервените пътници коментират, че „може би за тях е оправдано, но за нас, които пътуваме – не“, „Ние какво сме виновни?“…

 

За да подкрепи протеста, в Хасково пристигна Васил Пиронков - председател на сдружението на автобусните превозвачи.
„Това,което виждаме и което се случва в Хасково, то го има почти в цяла България. Това се случва, защото няма контрол над кметовете, защото ние сме поискали в Закона за автомобилните превози точно маршрутните разписания да бъдат съгласувани и да има единна транспортна схема в България. Тя не се случва заради политически интереси“, каза той.

 

Днес няма да се изпълняват курсове по основните направления. В късния следобед превозвачите ще решат как да продължат с протестите си.

 

Недоволството е породено от новите транспортни квоти по линията Хасково-Минерални бани, съобщи инициаторът на протеста и собственик на транспортна фирма Сабахтин Исмаил. „Защото кметът на общината Добри Беливанов си е позволил еднолично и игнорирайки Общинския съвет да подпише маршрутно разписание, с което предоставя своите курсове на Община Минерални бани. Всичко зависи от това дали държавата и общината ще се намесят“, каза той.

 

Днес няма да пътуват автобуси по основните направления от Хасково за Пловдив, Свиленград, Симеоновград, Харманли, както и до почти всички села в общината, съобщи Исмаил.

 

„Аз съжалявам, че засягаме интересите на жителите на тази община, но за съжаление демокрацията не е измислила нищо ново, а това е само начин да изразиш своя протест, за да бъдеш чут в държавата“, добави той.

 

БНР

Коментари

Новини Варна