IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
16:50 | 9 декември 2018
Обновен: 19:42 | 23 март 2024

Новата седмица започва с Българо-испански бизнес форум

Министър Емил Караниколов и бизнес делегация ще обсъждат с испански партньори възможностите за активизиране на търговията между България и Испания

По материала работи: Пламен Янков
blog.bohemia

В периода 10 – 12 декември 2018 г. г-н Емил Караниколов, министър на икономиката на Република България, ще проведе работно посещение  в Кралство Испания и ще участва с водената от него бизнес делегация в Българо-испански бизнес форум. 
 

Организацията по цялостното пътуване на бизнес делегацията, включително съдействие при настаняване, вътрешни трансфери и участие в бизнес форума с двустранни срещи се осъществява от ИАНМСП, със съдействието на Ръководител на Служба по търговско-икономически въпроси в гр. Мадрид, информират от МИ.
 

В рамките на посещението се предвижда провеждане на бизнес форум с двустранни срещи между представители на деловите среди от двете страни. Целта на бизнес посещението е създаване на контакти между бизнеса от двете страни, запознаване със спецификата и възможностите на пазара и търсене на нови форми за взаимноизгодно сътрудничество. Очакваният краен резултат е свързан с активизиране на стокообмена между България и Испания, както и стимулиране на съвместните инвестиции.
 

Във връзка с това Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) е сформирала бизнес делегация от представители на български предприятия от следните сектори: строителство (подизпълнители и производство и търговия със строителни материали); биоземеделие; хранително – вкусова промишленост; информационни и комуникационни технологии; текстилна промишленост, в т.ч. производство на ски облекла и екипировка и др.; транспорт и логистика, уточняват от Министерство на икономиката.


Bloombergtv.bg


 

9 от 10 работодатели са предвидили коледни бонуси за служителите си

 

 

Коментари

Новини Варна