IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
21:21 | 8 февруари 2016
Обновен: 03:33 | 9 април 2024

Кървава драма в Кърджали: Мъж бе застрелян заради кражба на булка

Според близки на застреляния убиецът е непълнолетен братовчед на булката

По материала работи: Юлиян Атанасов
Кървава драма в Кърджали: Мъж бе застрелян заради кражба на булка

По обяд показно бе застрелян 30-годишен на пазара в Кърджали заради кражба на булка. Екшънът се разигра на улица "Хан Аспарух" в 11:50 часа. Изстрелите били предшествани от кратко сбиване между жертвата и убиеца.

 

"Стана за секунди, двама мъже си размениха по няколко юмрука, след което се чуха се 3 изстрела и настана суматоха, разтичаха се хора, вдигнаха падналия мъж, качиха го в автомобил и го откараха към болницата", разказаха продавачи в околните магазини пред "24 часа".

 

Убиецът успял да се измъкне в суматохата и избягал в уличките на кв. "Боровец". Минути след като простреляният бил приет в болница, починал. При първоначалния оглед се установило, че има 2 огнестрелни рани - в гърдите и корема. Според криминалисти е стреляно почти от упор, а жертвата не е имала никакви шансове. По непотвърдена информация убийството е извършено с газов пистолет, пригоден да стреля с бойни патрони.

 

Убитият мъж е 30-годишен, казва се Махмуд и е от крайградското село Петлино. Според близки на убития инцидентът е "заради любов". По думите им преди около  3 седмици братът на Махмуд отвлякъл 17-годишна девойка от кърджалийския кв. "Прилепци". Родителите на момичето били против женитбата и настоявали то да се върне.

 

Според близки на застреляния убиецът е непълнолетен братовчед на булката на име Мето.

 

Половин час по-късно районът на "Бърза помощ" на кърджалийската болница беше отцепен от полиция и жандармеристи с 2 камионетки. Жандармеристите бяха с шлемове, бронежилетки и палки, наредени в кордон. Те не допускаха до сградата близки и съседи на убития, които започнаха да се струпват в района половин час след инцидента.

 

"Сега ще стане страшно. Кръв за кръв", заканваха се близки на жертвата.По случая Окръжна прокуратура Кърджали извършва разследване по досъдебно производство за умишлено убийство. Полицията издирва извършителя на престъплението.

bgonair.bg

Коментари

Новини Варна