IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
08:44 | 29 април 2016
Обновен: 03:34 | 24 април 2024

Девствеността й отива! Хинкова иска връщане на делото

Окръжният съд в Пловдив ще решава по искането на поетесата

По материала работи: Деян Михайлов
Девствеността й отива! Хинкова иска връщане на делото

41-годишната Албена Хинкова поиска делото, което води за честта си срещу колегата си по перо Николай Славов, да бъде върнато на първа инстанция. Именно там подсъдимият за думите си: "Абе, моме, макар, че ти не си мома, но това няма никакво значение", бе напълно оправдан. Хинкова се зарече да обжалва, което и направи. 

В окръжния съд в Пловдив в четвъртък тя настоя делото за нанесената й обида да започне отначало. Окръжният съд обаче поряза исканията на Хинкова, като даде ход при закрити врати на делото по същество.
Албена не изневери отново на стила си, появявайки се в съдебната зала облечена със стилно лилаво костюмче, с лек грим и с прибрана с тъмночервена панделка в елегантен кок буйната си къдрава коса.

В думите си пред магистратите тя се оплакала, че "благодарение на журналистите, които като хиени, направиха името ми така че като ме срещнат в града, хората да ме имат като повод за подигравка, а не като повод за поздрав", пише "Монитор".

Ищцата дори прекъсвала адвоката на Николай Славов – Иван Колев, та се наложило съдия Цветан Цветков да й прави забележка. Наред с това тя заявила, че адвокат Колев също я бил обидил. Няколко дни по-рано го засякла в коридорите на съда и той се бил обърнал към нея със смях и с думите: "Деса Поетеса". 

Самият адвокат Колев категорично отрече това да е вярно. Той уточни, че когато е видял Албена Хинкова в съда, си е говорел с друга своя колежка, а не за нея.

Хинкова оспорва оправдателната присъда на Николай Славов, от когото иска 3 000 лева за думите му от юли 2014 г.: "Кажи бе, моме, макар че ти не си мома, но това няма значение". Няколко дни по-късно – на 6 юли, Славов й заявил: "Егати тъпогьозлука. Ти очи имаш ли, бе? Не разбра ли, че точно това за тебе се отнася. А твоят артистичен грим щеше да е по-подходящ за снощи, за "Дон Карлос" и "Как искам, теленце, до тебе да полегна". Третото изречение, за което Хинкова търсеше от Славов последните 1000 лева били за негова фраза от 8 юли м.г., когато той й заявил: "Като текстопистка може да си добра, но като редактор си кръгла нула".

Окръжният съд в Пловдив предстои да се произнесе в законния едномесечен срок.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна