IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
13:52 | 3 октомври 2016
Обновен: 06:15 | 3 май 2024

Условна присъда от 2 години за убийството на сина на шефа на ДАНС

Георги Илиев ще трябва да плати разноските по делото от близо 2000 лева

По материала работи: Пламен Янков
Условна присъда от 2 години за убийството на сина на шефа на ДАНС

Условна присъда от 2 години, с 4 години изпитателен срок, получи Георги Илиев за убийството на сина на шефа на ДАНС Юлиан Георгиев, съобщи Нова тв. Той беше признат за виновен, че през 2014 г. е нарушил правилата за движение, като не е пропуснал насрещно движещите се, преди да направи ляв завой за Ловния парк и е предизвикал челен сблъсък на пътя. Освен това книжката му ще бъде отнета за срок от две години и ще трябва да плати разноските по делото от близо 2000 лева.

 

Припомняме, че животът за 20-годишния Юлиян Георгиев приключи на 2 април 2014 година, докато кара мотор. Катастрофата става на входа на Ловния парк. Георги Илиев идва от посока център и се опитва да направи ляв завой, за да влезе в Ловния парк. В същия момент в противоположна посока се движи Юлиян Георгиев със 120 км/ч. Според експертите ударът е бил неизбежен.  

 

Експертите разкриха, че Юлиян вероятно е шофирал мотора си след употреба на забранени субстанции. Като виновен за катастрофата прокуратурата сочи шофьора на колата, в която Юлиян се врязва - бизнесмена Георги Илиев. 

 

Спор в съда се оказа пътната маркировка - дали Георги Илиев е имал право на ляв завой точно на въпросното място.

 

Четете още Осъдиха на 7 и 5 години извършителите на ало измамата за 575 760 лв.

Коментари

Новини Варна