IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
20:12 | 16 януари 2017
Обновен: 12:37 | 25 април 2024

Задържаха петима наши ало-измамници в Гърция

Те били спипани на 14 януари, когато е ромският празник Банго Васил

По материала работи: Борис Проданов
Задържаха петима наши ало-измамници в Гърция

Петима българи, извършвали телефонни измами в Гърция, са били задържани във Ветово. Това съобщиха на съвместна пресконференция вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова и директорът на ОД на МВР-Русе старши комисар Теодор Атанасов. Действията на русенските полицаи са част от националната операция за борба с битовата престъпност. Българите са били задържани на 14 януари, когато е ромският празник Банго Васил.

 

По думите на Атанасов точно това ебил денят, в който е имало най-голям шанс измамниците да бъдат по родните си места. Измамите са извършвани от територията на България, а „мулета“ са прибирали на място парите от потърпевшите в Гърция. Петимата са били обявени за международно издирване и са задържани със съдействието на РПУ-Ветово.

 

Те ще носят наказателна отговорност в Гърция, а измамите са на стойност десетки хиляди евро. По време на визитата си в Русе Румяна Бъчварова проведе среща с директорите на областните дирекции на МВР в Русе и Силистра. Тя похвали домакините от Русе, като коментира,че резултатите им по линия на битовата престъпност са много добри. До 1-2 месеца двете дирекции ще получат и нови служебни автомобили, които ще бъдат предимно за нуждите на „Пътна полиция“. За Русенско ще има 7 нови коли, а за Силистра – 5.

 

БГНЕС

 

Още по темата: Измамници събират пари с обяви за надомна работа

Коментари

Новини Варна