IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
13:24 | 17 януари 2017
Обновен: 17:55 | 11 април 2024

Близо 7 кг хероин заловиха на Капитан Андреево

Стойността на наркотика по цени на съдопроизводството е 618 300 лева

По материала работи: Пламен Янков
Близо 7 кг хероин заловиха на Капитан Андреево

Близо 7 кг хероин в лек автомобил „Мерцедес Бенц" откриха митническите служители на МП Капитан Андреево, съобщиха от пресслужбата на Агенция Митници. Автомобилът с македонска регистрация, влизащ в страната от Турция,  е управляван от 22-годишен мъж с инициали С.М., македонски гражданин. Превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че фабричните кухини на носещите греди на  автомобила са запълнени с общо 40 полиетиленови плика, с неправилна форма и различна големина. При полеви наркотест откритото в пакетите бежово прахообразно вещество е реагирало на хероин. Общото количество на задържания хероин 6.870 кг. Стойността на наркотика по цени на съдопроизводството е  618 300 лева.


По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.


Днес Окръжен съд - Хасково ще заседава по искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо обвиняемия С.М.

 

Четете още Задържаха 594 литра ракия, бутилирана като минерална вода

Коментари

Новини Варна