IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
16:35 | 22 февруари 2017
Обновен: 14:40 | 25 март 2024

Георги Костов е подал сигнал до прокуратурата за уволнението си

Главният секретар на МВР смята да търси правата си в съда

По материала работи: Борис Проданов
Георги Костов е подал сигнал до прокуратурата за уволнението си

Главният секретар на МВР Георги Костов, когото правителството предложи на президента за освобождаване, заяви пред журналисти, че е подал сигнал до прокуратурата за начина, по който е отстранен. Той допълни, че смята да търси правата си в съда.


По думите му се целяла дестабилизация на държавата.


Костов заяви, че в разговор "на четири очи" министър Пламен Узунов му казал, че има натиск от премиера за отстраняването му. А мотивът бил загубено доверие.


Не съм запознат с намеренията за проверка на дейността ми, а за предложението да бъда освободен разбрах от медиите, каза още Костов.


След като миналия четвъртък заедно с Узунов заявиха, че не са в обтегнати отношение, днес Костов призна, че ден преди това министърът все пак му е поискал оставката. След този разговор Костов сезирал прокуратурата за това, че му е оказван политически натиск.


Слабости в работата ми не са констатирани, има забележки, коментира Георги Костов и обясни, че те били за административната реформа в МВР.
Натиск върху полицаи не съм оказвал. Интерпретацията издава непознаване на закона за МВР, защото главният секретар няма отношение по освобождаването на професионални ръководители, поясни Костов и допълни, че миналата седмица е бил потърпевш от действия, които сега му се вменяват.


Интерпретираните факти по неправилен начин внасят дестабилизация в системата. Отстраняването ми не е самоцел, то е послание към всички в професионалното ръководство на МВР, коментира Георги Костов.

 

БТА

 

Още по темата: Освобождават главния секретар на МВР

Коментари

Новини Варна