IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
18:44 | 27 февруари 2017
Обновен: 15:35 | 29 април 2024

Микробус с 14 мигранти задържа полицията край Монтана

Шестима от тях са показали документи за временна регистрация в Република България, а останалите са били без тескерета

По материала работи: Борис Проданов
Микробус с 14 мигранти задържа полицията край Монтана

Микробус със софийска регистрация, шофиран от В.П. /53г./ от София, е бил спрян за проверка късно снощи на околовръстния път край Монтана и се оказало, че в него пътуват 14 мигранти, повечето от които нелегално пребиваващи у нас, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.


Сред мигрантите имало и пет деца, едното от които на 2 години. Шестима от тях са показали документи за временна регистрация в Република България, а останалите са били без никакви документи. Трима от мигрантите са заявили, че са от Пакистан, а останалите - от Афганистан. След разпит от съдия мигрантите са изпратени в център за настаняване.


Шофьорът В.П. е заявил, че е натоварил чужденците от паркинг пред магазин "Кауфланд" в София и е трябвало да ги закара до бензиностанция във Видин. Уговорката била един от мигрантите за му плати 500 лева за услугата. Срещу него е образувано бързо производство, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.


БТА

 

Още по темата: 143 деца мигранти учат в България

Коментари

Новини Варна