IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
16:33 | 26 март 2017
Обновен: 21:01 | 10 април 2024

Затворникът Горанов бил измъчван преди да издъхне, крещял

Целият затвор го чул, заяви адвокатът му

По материала работи: Пламен Янков
Затворникът Горанов бил измъчван преди да издъхне, крещял

32-годишният Горан Горанов, който бе открит мъртъв в килията си рано сутринта на 25 март, е издъхнал в адски мъки. Той е крещял и блъскал  по решетките за помощ, твърди неговият адвокат Захари Кирилов.

 

Юристът твърди, че при външен оглед на трупа се виждало, че Горан буквално е бил попарен. Червени петна имало по повърхностния кожен слой на  ръцете и гърба му.


"Блъскал е, викал е, целият затвор го е чул. Прагът на болката може да допринесе за сърдечен проблем", обясни адвокатът пред "24 часа".

 

Пораженията на кожата най-вероятно са получени от вследствие на изкъртена тръба от парното, което през последните дни било с много високо налягане, разкри адвокатът.

 

Най-вероятно Горан сам е изкъртил част от тръбата, смятат запознати с психическото му състояние.

 

Според първоначалните данни от аутопсията, извършена днес, инфаркт е непосредствената причина за смъртта на бившия шампион по борба.

 

Окончателната експертиза обаче ще е готова след 14 дни, когато излязат резултатите от хистологичните проби.

 

На този етап все още не се знае кога ще е погребението на Горан, тялото все още не е освободено от наблюдаващия прокурор.

 

Роднини обсъждат дали да поискат реаутопсия в столицата. При всички положения обаче ще бъде изискана допълнително кръвна проба  за наличие на медикаменти и упойващи вещества, които роднини ще дадат в независима лаборатория.

 

Горан беше едно болно момче, но институциите не можаха да решат проблема, сподели адвокат Захари Кирилов.

dnes.bg

 

Четете още Откриха бивш младежки шампион по борба мъртъв в бургаския затвор

Коментари

Новини Варна