IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
08:38 | 15 май 2017
Обновен: 13:28 | 24 април 2024

Колегите за пометения катаджия: Сърцат, свестен, отговорен... баща

В събота 36-годишният Делян Палазов прекарал много часове наряд

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Facebook

36-годишният полицай Делян Палазов, който загина под гумите на джипа в Пловдив, е бил много коректен и отговорен към работата си. Така го описват колегите му, покрусени от тежката загуба.

 

Те събират помощи за семейството му. Организирали са кампания в рамките на МВР, за да подпомогнат съпругата и двете му невръстни деца.


Много часове прекарал на пост във фаталния съботен ден служителят на Пътна полиция. Той застъпил от 8 сутринта да дежури в осигуряването на обществения ред заради провеждащия се народен събор в парк "Лаута".

 

Там се изсипа стълпотворение от посетители, а специално за мероприятието беше разрешено паркирането по булеварда.

 

Преди да бъде връхлетян около 16 часа от джипа на 41-годишната Катя Лерца, униформеният бил със съответната сигнализираща жилетка в дясната лента. Видял, че в средната профучават два автомобила. Първият бил камион, шофиран от мъж, а вторият - въпросният джип Киа.

 

Полицаят видял, че товарната кола кара с висока скорост и създава опасност от катастрофа. Излязъл и вдигнал палката. Мъжът зад волана намалил рязко скоростта да спре. В този миг Катя Лерца, за да го заобиколи, предприела неправилно изпреварване отдясно и буквално помела полицая. Тя също се движела с несъобразена скорост.

 

От силния удар го преметнала и той счупил обзорното стъкло на джипа й, както и десният фар. Сблъсъкът бил толкова мощен, че оставил Палазов на място.

 

Съсипани от скръб, колеги на загиналия отбелязват, че е трябвало да не излиза на платното, а да запише номера на джипа. Така е щял да се предпази.

 

"Нека не забравяме, че и преумората си е казала думата. Той е бил на работа от рано сутринта", казват колегите му пред "24 часа".

 

Според очевидци виновна за инцидента е водачката на джипа. Тя е задържана след произшествието й и арестът й вече е удължен на още 72 часа. Взети са й проби за алкохол и наркотици, но резултатите щели да бъдат готови в началото на седмицата.

 

Разследващи продължават да издирват и да разпитват очевидци на трагичния инцидент, за да съберат достатъчно данни.

 

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на водачката на джипа за причиняване на смърт по непредпазливост и за шофиране с превишена скорост.

 

Погребението на 36-годишният полицай ще е във вторник на централните гробища в града под тепетата. Той оставя съпруга и две деца.

dnes.bg

 

Четете още Джип блъсна и уби на място полицай в Пловдив

Събират средства за семейството на убития катаджия

Коментари

Новини Варна