Перата и приятели при блока на шизофреника Живко: Да го пребием!
Майка му твърди, че синът й осъзнава какво е направил и съжалява
Публикувана: 18 May 2017 | 9:00

Десетки приятели и съмишленици на Петър Низамов-Перата са обградили жилищния блок, където живее 26-годишният Живко Кючуков, който зверски изрита възрастна жена на автобусна спирка.

 

"Който го види някъде, да пише веднага. Бил от нашия квартал: "Изгрев" бл. 19, наркоман, полудял преди няколко години от синтетика. Хайде всички там да го пребием!", пише перата на профила си във Facebook.


Той и съмишлениците му се заканват, че ще дежурят, докат Живко неизлезе, за да отмъстят за бруталния ритник над 72-годишната му жертва - Виолета С., която е бивша учителка.

 

Жената все още е в болница, със счупен таз, докато вчера следобед биячът й бе освободен от Центъра за психично здраве, където бе настанен за освидетелстване, а по-късно бе прибран от майка си в жилището й, където тя живее с другия си син.

 

Стана ясно, че жената преди години е изоставила Живко, защото той залитнал по дрогата, а впоследствие бил и освидетелстван като шизофреник. Твърди, че всеки ден ходи до квартирата му, за да го види и да му даде поредната порция лекарства.

 

Именно тази диагноза, ако бъде доказана от медиците, може да остави 26-годишния мъж безнаказан и на свобода, защото той не може да носи отговорност за действията си.

 

"Сега вече осъзнава какво е направил. Казва, че съжалява и се страхува! Страх го е от полицията и хората – да не му направят нещо", обяснява пред "Флагман" майка му Дарина.

 

"След тази случка ще е под контрол, при мен. Той от години е болен. Не е осъзнавал какво върши. Много съжалявам за възрастната жена и съчувствам на нея и близките й", казва още Дарина.

dnes.bg

 

Четете още 26-годишен ритна възрастна жена на спирка в Бургас

Пострадалата в Бургас жена: Връщах се от лекар, чаках автобуса…

Коментари ( 0 )