ДАНС разследва общинари за корупция
Извършени са разпити и претърсвания на различни адреси
Публикувана: 19 May 2017 | 19:33

Разследване за корупция срещу длъжностни лица от община Асеновград провежда ДАНС и икономическа полиция. То се провежда под наблюдението на Пловдивската окръжна прокуратура, съобщи БНР.


Извършени са разпити и претърсвания на различни адреси в София, Пловдив и Асеновград. Назначени са и експертизи.Разследващите са посетили и общината. Всички поискани документи са им предоставени, заяви кметът Емил Караиванов.


"Свързани са с обществени поръчки, със строителство и други въпроси с проекти и оттам нататък очаквам прокуратурата да си свърши работата", обясни той.


От своя страна председателят на Общинския съвет Светлозар Шуманов подчерта, че проверяващите са изискали и документацията, свързана с две решения на местния парламент.


Едното беше за един пункт на една фирма, на която разрешиха да направи подвижен гараж на една кооперация и второто беше, че ще теглим 9 милиона безлихвен кредит за така наречения воден цикъл, който се извършва в Асеновград. Всичко е законосъобразно, коментира Шуманов като каза, че проверката не го притеснява.


Работата по случая е в активна фаза, уточниха от прокуратурата.


fakti.bg

Коментари ( 0 )