IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
11:56 | 22 май 2017
Обновен: 20:49 | 19 април 2024

Непълнолетен, осъден за изнасилване, блудство и убийство обжалва присъда

Жертвата била 74-годишна жена, посегнал и на момиче, ненавършило 14 години

По материала работи: Пламен Янков
Непълнолетен, осъден за изнасилване, блудство и убийство обжалва присъда

Ахмед Мехм. от с. Гагово, община Попово, осъден на първа инстанция за изнасилване, блудство и за убийството на 74 годишна жена, както и за блудствени действия с непълнолетно момиче, обжалва днес пред Варненския апелативен съд 8 годишна присъда на Окръжен съд - Търговище.


Пресслужбата на съда припомня, че в края на февруари тази година първата съдебна инстанция призна вината на непълнолетния Ахмед затова, че на 18 април 2015 год., на пътя между с.Гагово и град Опака, обл. Търговище, чрез употреба на сила изнасилил 74-годишна жена, с тежка деменция. Издевателството било брутално и съпроводено с причиняване на три средни телесни повреди на пострадалата - счупена гръдната кост, натрошени ребра, контузия на белия дроб. След изнасилването последвали блудствени действия. Ден по-късно, заради тежките поражения върху организма, възрастната жена починала. Съдът в Търговище е признал вината на Ахмед и за убийството й, извършено по особено мъчителен за жертвата начин.


Първата съдебна инстанция е осъдила подсъдимия и за друго блудство, извършено 7 месеца по-късно в с.Гагово спрямо момиче, ненавършило 14 години, което е с 95% инвалидност. И това блудство било с употреба на сила. За всяко едно от престъпните деяния непълнолетният е получил различни по размер присъди, но на основание чл.23 НК, съдът му е присъдил да изтърпи най-голямото от присъдените наказания – 8 години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно в поправителен дом. 


Родителите на непълнолетния подсъдим са осъдени да заплатят на роднина на починалата жена обезщетение в размер на 30 000 лева. Общият размер на присъдените разноски по делото и таксата върху уважения граждански иск възлиза на 8060 лв.


Защитата на непълнолетния младеж твърди пред въззивния съд, че обвиненията не били доказани по несъмнен начин и се основавали единствено на самопризнанията на Ахмед. За разлика от тях, прокуратурата настоява присъдата на първата съдебна инстанция да бъде потвърдена като законосъобразна, справедлива и съобразена с непълнолетната възраст на подсъдимия.


Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона срок.

 

Коментари

Новини Варна