IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
17:17 | 29 май 2017
Обновен: 21:17 | 28 март 2024

Автокрадци отмъкват само Голф-ове

Полицията арестува тримата джамбази от село Вълчедръм

По материала работи: Ставри Таргов
Автокрадци отмъкват само Голф-ове

Полицията спипа автоджамбази, специализирали се в кражба на Голф-ове. Това става ясно от съобщение на Областната дирекция в Монтана.  

 

Разплитането на случая започнало вчера, когато полицията получила информация за краден автомобил от частен двор във Вълчедръм. Мястото е собственост на 55-годишен мъж.  На мястото пристигнали полицаи от Монтана и Лом. Те задържали собственика на имота и още двама мъже – на 25 г. от Монтана и софиянец на 29 години.  В двора им бил открит автомобил "Фолксваген Голф" без регистрационни табели. Колата била открадната същата нощ от жк "Плиска” в Монтана и обявена за общодържавно издирване.  

 

При оглед в дървен шкаф са намерени и иззети двете регистрационни табели с монтанска регистрация, както и множество документи, свързани с автомобила.  В съседен имот, пак на същия собственик, бил намерен още един "Фолксваген Голф" без регистрационна табела, обявен за общодържавно издирване. Тази кола била открадната в Монтана на 14 май, съобщи "Дарик".

 

При полицейското разследване станало ясно, че тримата задържани са извършители на кражбите на колите в Монтана. Те са уличени и като съпричастни в кражби на още два автомобила в София.  При претърсване в двора на частен дом във Вълчедръм е намерен автомобил "Фолксваген Голф" със софийска регистрация, който се издирва от Гергьовден, след като е откраднат в София.  

 

Полицаите направили претърсване и в двор в село Якимово, където открили рама от автомобил "Фолксваген Голф", обявен за общодържавно издирване от 18 февруари тази година, когато е бил откраднат в София.  В жилище във Вълчедръм на 25-годишния мъж са намерени и иззети 5,09 грама амфетамин.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна