IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
12:28 | 29 май 2017
Обновен: 20:53 | 19 април 2024

Намалиха присъдата на учителя от Дулово, блудствал с деца

Илиян Василев ще лежи зад решетките само шест години

По материала работи: Ставри Таргов
Намалиха присъдата на учителя от Дулово, блудствал с деца

С две години бе намалена присъдата на учителя от Дулово, блудствал с малолетни ученички, посещавали дома му за частни уроци по музика. Вместо осем години, каквато бе първоначалната присъда, 54-годишният Илиян Василев ще лежи зад решетките шест години, информира в. "Монитор".

 

Делото попадна отново за разглеждане в Силистренския окръжен съд, след като Василев обжалва решението на магистратите за осем години затвор пред Апелативния съд във Варна.

 

Скандалът гръмна в средата на миналата година, когато стана ясно, че е разследван старши възпитател в училище "Христо Ботев" в Дулово за блудство.

 

Сигналът до Отдела за закрила на детето бил подаден от директорката на школото, след като някои от момичетата споделили какво се случва в дома на учителя по време на частните уроци.

 

При разследването е установено, че в периода от ноември 2014 г. до април 2015 г. мъжът извършвал блудствени действия с шест деца, изразяващи се в целуване по устата, опипване по седалищните части, докосване и галене, придърпване и сядане в скута.

 

Създал група във Facebook "Приятели докрай" и изпращал на три от децата снимки и клипове с порнографско съдържание.

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна