IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
20:13 | 29 май 2017
Обновен: 20:54 | 19 април 2024

Тупаници за фелдшер от Дулово, опитвал да спаси пациент

Той бил нападнат от роднина на мъж, докаран в тежко състояние

По материала работи: Ставри Таргов
Тупаници за фелдшер от Дулово, опитвал да спаси пациент

Нападнаха фелдшер от Центъра за спешна медицинска помощ в болницата в Дулово. Георги Георгиев е бил набит от роднина на починал пациент, пише "Булфото".  

 

Инцидентът станал в нощта на петък срещу събота след полунощ, разказа потърпевшият. Тогава роднини на 46-годишен мъж от съседното село Поройно го докарали в тежко състояние, с признаци на миокарден инфаркт.  

 

Фелдшерът, който в момента бил сам на смяна започнал спешни реанимационни действия, по време на които бил нападнат от роднина на пациента и получил удари в лицето. Въпреки кървящите рани Георгиев продължил усилията си да спаси мъжа, но не успял.

 

Развилнелият се 23-годишен мъж потрошил и оборудване в шоковата зала.  Колеги на пострадалия фелдшер коментират, че положението в Бързата помощ в Дулово вече е на предела на възможностите им. Физическите разправи не са чести, но психическият тормоз е ежедневие.

 

Всеки ден дежурните смени отиват със страх на работа.  Колективът от около 25 души заплаши с обща оставка, ако отговорните фактори не вземат адекватни спешни мерки. В медицинското звено няма паник-бутони, охрана или камери.

 

Единствената линейка в община Дулово обслужва над 28 000 души население, а самата болница е в тежко финансово състояние, няма Спешно отделение и дежурен кардиолог.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна