IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
15:11 | 21 юни 2017
Обновен: 09:42 | 21 март 2024

Ученикът, ударил учителка - обвиняем за две престъпления

Момчето е с мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая“

По материала работи: Пламен Янков
Ученикът, ударил учителка - обвиняем за две престъпления

Софийската районна прокуратура привлече като обвиняем ученика, ударил учителка от Професионалната гимназия по туризъм в София, информира Дарик. Той е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда на и хулиганство, става ясно от съобщение на държавното обвинение. Разследването на случая продължава.

 

Вчера 17-годишният ученик влязъл в учителската стая на Софийската професионална гимназия по туризъм, където били преподаватели от училището. Младежът започнал да се държи агресивно, да крещи и да обижда намиращите се в стаята учители, блъскайки мебелите и показвайки неприлични жестове. Малко след това се приближил към една от учителките, като я изритал в тялото, след което хвърлил стол по нея.

 

Затова ученикът е привлечен като обвиняем за две престъпления. Едното обвинение е за нанасяне на лека телесна повреда на учител по повод изпълнението на службата му, за което НК предвижда наказание „лишаване от свобода“ до три години. Тийнейджърът е привлечен като обвиняем и за хулиганство, което се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.

 

Момчето е с мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая“.

 

Още по темата Нападение в училище: Ученик удря и рита учителка

Коментари

Новини Варна