IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
16:53 | 22 юни 2017
Обновен: 09:42 | 21 март 2024

Баща опря нож в гърлото на 3-годишния си син, държа го за заложник 20 часа

Мъжът е задържан, образувано е досъдебно производство

По материала работи: Пламен Янков
Баща опря нож в гърлото на 3-годишния си син, държа го за заложник 20 часа

Близо 20 часа е продължила полицейска акция по освобождаването на тригодишно момченце и неговата 75-годишна баба. Те били държани насила от вчера в семейния апартамент в бургаския жилищен комплекс „Славейков” от 36-годишния баща на детето и син на възрастната жена.

 

Момченцето и баба му са в добро здравословно и психическо състояние, съобщиха от МВР, цитирани от nova.bg.

 

Около 18.45 часа вчера в Областната дирекция на МВР в Бургас е получено съобщение за възникнал семеен скандал в апартамент в жилищния комплекс "Славейков". Полицаите, които отишли на място, успели да изведат от жилището 31-годишната майка на детето. 

 

Жената била заплашена от 36-годишния мъж, че ако се опита да изведе детето, той ще го нарани. Мъжът дори демонстрирал намерението си, като опрял на врата му кухненски нож.

 

След заплахата бургазлията успял да заключи входната врата, барикадирал я с мебели и я заковал с подръчни средства, като останал в апартамента на четвъртия етаж с детето и 75-годишната си майка.

 

Своевременно бил сформиран екип от полицаи, психолози, криминалисти и пожарникари. Психолозите осъществили контакт с мъжа за безинцидентно освобождаване на близките му, но срещнали категоричен отказ и изявление на бургазлията, че разполага с огнестрелно оръжие и взривни вещества, които ще детонира при евентуален опит за проникване в апартамента.

 

Около 14.30 часа днес, след преценка и анализ на ситуацията, екип от „Специализираните полицейски сили” при ОДМВР влязъл в апартамента през терасата, като извел невредими 3-годишното дете  и баба му.  36-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Коментари

Новини Варна