IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
10:58 | 22 юни 2017
Обновен: 21:12 | 19 април 2024

Разбиха група, разпространявала фалшиви евро

Участниците са задържани на 20 юни при специализирана операция на ГДБОП и Специализирана прокуратура на територията на Петрич и Сандански

По материала работи: Пламен Янков
Разбиха група, разпространявала фалшиви евро

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за разпространение на фалшиви евробанкноти и наркотици, съобщиха от прокуратурата, цитират от Дарик.

 

Участниците са задържани на 20 юни при специализирана операция на ГДБОП и Специализирана прокуратура на територията на Петрич и Сандански.

 

Групата е действала от ноември 2016 г. Участниците са внасяли фалшиви банкноти от по 20 и 50 евро в големи количества от Италия и ги продавали у нас, предимно в Петрич и Сандански, с 20% по-евтино от номинала на фалшификатите. Освен с прокарване в обръщение на фалшиви пари, групата се е занимавала и с разпространение на наркотици, основно марихуана.

 

Членовете на престъпната група са задържани в момент на продажба на фалшиви евро на служители под прикритие. В автомобила на един от участниците в групата са намерени 942 фалшиви банкноти от по 20 евро и 36 с номинал 50 евро. В жилището на друг са открити 249 фалшификата с номинал 20 евро и 153 от по 50 евро.

 

На трима от обвинените е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Другите двама са с парични гаранции.

 

Утре Специализирана прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на тримата задържани.

Коментари

Новини Варна