IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
21:40 | 23 юни 2017
Обновен: 09:43 | 21 март 2024

Джебчии ограбват шофьори в София, спрели на светофар

Отсечката между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Ген. Гурко” в столицата е ключова за крадците

По материала работи: Слав Велев
Джебчии ограбват шофьори в София, спрели на светофар

Джебчии отмъкват чантите и лични вещи на шофьори, докато са спрели и чакат на светофар в София, съобщава NOVA. Оказва се, че отсечката между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Ген. Гурко” е и работното място на трафикджебчиите. Някои мият прозорци, други просят, а трети пребъркват автомобили със свалени прозорци.

 
Сценарият е прост. Температурите са високи, а прозорците на автомобила - свалени. Щом светофарът светне червено, на ход са джебчиите. В случая на Десислава крадецът е все още дете.


„Бях на светофара, заключени врати и дойде едно детенце да проси, аз му казах да мръдне защото нямам какво да му дам, при което то грабна чантата ми, аз я дръпнах и дадох газ. Просто не очаквах, че такова нещо може да се случи”, казва Десислава Шейнова.


 
Жертвите нямат полезен ход. В случай че преследват крадеца, автомобилът остава без надзор.


Въпреки че на кръстовището има камери, Десислава не подава жалба в полицията. А след горчивия опит личните мерки вече са налице.
 

„Чантата на задната седалка, заключени врати и ако прозорецът е пуснат, то е само този от моята страна”, категорична е Десислава Шейнова.
 

От Столичната дирекция на вътрешните работи заявиха, че за тази година не са постъпвали сигнали за подобни инциденти, но лицата, които припечелват от просия по столичните кръстовища, са познати на органите на реда.

Коментари

Новини Варна