IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
09:57 | 22 август 2017
Обновен: 16:18 | 21 март 2024

Нови разкрития около жестокото убийство на 11-годишно момиче в Бургас

Двете деца са общували в социалните мрежи в продължение на две седмици, след което са си определили среща

По материала работи: Пламен Янков
Нови разкрития около жестокото убийство на 11-годишно момиче в Бургас

Има нови данни около убийството на 11-годишното момиче в Бургас и ареста на заподозрения 15-годишен младеж, информира Дарик.

 
"Имаме частично самопризнание, което няма голямо значение чисто процесуално по делото. Разследването е показало, че става въпрос за умишлено убийство. Лекарите са казали, че около 3 см е дълбочината на прорезната рана, което означава, че не е имало сила, целенасоченост и годно оръжие, за да се извърши това престъпление", коментира за NOVA прокурор Йовита Григорова, говорител на Апелативна прокуратура в Бургас.
 
Оказва се, че двете деца са общували в социалните мрежи в продължение на две седмици, след което са си определили среща.
 
Те се познават лично отскоро, но не може да се каже дали това е първата им среща. Разследва се убийството, а вещите на детето са част от разследването. Взети са кръвни проби от двете деца с цел да се установи дали са взимали наркотици, поясни прокурорът.

 

Поводът за убийството - спор къде да пушат наргиле.
 
"Никой не може да каже защо са решили да се срещнат на абсолютно непознато място – в квартал "Меден рудник". Момичето има около 3000 приятели. Това е показателно за един двойствен живот" , каза прокурор Григорова и призова:
 
"Апелирам родителите да бъдат внимателни към комуникациите на децата си в социалните мрежи. Кръгът от познати на тези децата е неограничено. Не се знае какви са темите, по които те си говорят”, каза още тя.

 
Делото днес ще се гледа в Окръжния съд в Бургас. Ще бъде решено дали извършителят да остане за постоянно в ареста. Ако бъде признат за виновен, 15-годишния младеж може да бъде осъден на от 15 до 20 години лишаване от свобода или на доживотен затвор.

Коментари

Новини Варна