IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
11:05 | 17 октомври 2017
Обновен: 06:30 | 25 февруари 2024

Спас-Александър не мамел хората – напротив, правел им услуга!

Адвокатът на измамника посочи, че Спас е вярвал в успеха си

По материала работи: Пламен Янков
Спас-Александър не мамел хората – напротив, правел им услуга!

Спас Василев, прочул се онлайн със самоличността на Александър Николов, е смятал, че прави услуга на хората, а не че ги мами, разкри неговият адвокат проф. Георги Ценев.

 

"Той сподели, че това, което е извършил, и това, за което го обвиняват, според него не е измама. То е само на познати и близки негови приятели – желаел е да им направи услуга и им е предлагал евтини билети", посочи адвокатът на Спас.


"За голямо съжаление, когато запази билета, не успява навреме да го вземе и цената на билета се променя. От 300 долара става 600, 800 долара. Той няма пари, получил е само 300 долара, а иска да покаже качества на мъж, че държи на думата си, и взима пари от следващия, който му е изпратил да купи билети", заяви Ценов пред bTV.

 

Спас е плащал първия билет и го изпраща на заявителя. И така се получава верига от непрекъснати забавяния, които водят до щета на гражданите, които са се доверили, каза адвокатът.

 

"Не бих казал, че това е пирамида. При нея има натрупване на пари с оглед да им се върне нещо повече", добави той.

 

Самоличността е на негов приятел, с когото са общували дълги години, не я е откраднал. Във Facebook много хора ползват псевдоними", заяви Ценов пред "Нова тв".

 

Защитникът представи клиента си като високо образован човек, който умее да общува, изготвил международни анализи, помагал на хора да започнат работа и завършил публична администрация във Франция.

 

"В Западна Европа името Спас не е познато, затова той си е избрал друго име, което му харесва", каза Ценов.

 

Според него нямало как Александър да се покаже през лицето на Спас. Преди дни стана ясно, че Спас е ползвал снимките във Facebook на французина Александър Мартинез.

 

По думите на адвоката му Василев не е вършил измами, а е вярвал, че ще се справи. Той смятал, че с парите ще може да покрие предишните суми, дадени му за билети, но когато през юни-юли видял, че не може, сам се отказал от бизнеса със самолетните билети.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна