IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
21:48 | 17 ноември 2017
Обновен: 22:25 | 19 април 2024

Автобусът влязъл в насрещното и причинил катастрофата край Микре

Това каза окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков

По материала работи: Слав Велев
Автобусът влязъл в насрещното и причинил катастрофата край Микре

Автобусът внезапно се е появил в насрещното платно и е причинил катастрофата край село Микре. Това каза на брифинг окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков във връзка с тежкия пътен инцидент, цитиран от Дарик

 

Девет души загинаха, а 19 бяха ранени при тежка катастрофа между автобус и камион на пътя София-Варна, в района на ловешкото село Микре. 7 от пострадалите са с тежки фрактури.


„Ударът е между товарен автомобил и пътнически автобус, не микробус. В него са се возили 26 човека от Съюза на слепите в България. Всички са от района на Перник и околностите, които са били на екскурзия до Дряново. В днешния ден са се прибирали от Дряново към Перник. Каква е причината за катастрофата на този етап не можем да кажем, тъй като вървят първите процесуално-следствени действия, извършва се оглед“, коментира Вълков. По думите му дали ще има вина в някой, ще може да се каже на един по-късен етап.
 

„Фактът е, че автобусът е навлязъл в насрещното платно на товарния автомобил. Каква е причината за навлизането на автобуса, на този етап не можем да кажем. Всичко е възможно. По първоначалните обяснения, дадени от шофьора на товарния автомобил, автобусът внезапно се е появил в насрещното платно“, каза още Валентин Вълков.

Коментари

Новини Варна