IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
15:53 | 17 ноември 2017
Обновен: 16:15 | 15 април 2024

Група незрящи екскурзианти пътували в катастрофиралия край Микре бус

По първоначални данни шофьорът е навлязъл в насрещната лента за движение, в резултат на което е последвал челен удар с камион

По материала работи: Пламен Янков
Снимката е илюстративна

В катастрофиралия край с. Микре микробус са пътували група незрящи, които са били на екскурзия до Дряново и Севлиево, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Велико Търново, цитират от Дарик.


Окръжна прокуратура-Ловеч ръководи досъдебно производство за тежка катастрофа, станала днес около 12.50 ч. на главен път София - Варна. На мястото на инцидента е пристигнал и Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч.
 

Пътнотранспортното произшествие е станало между товарен автомобил, пътуващ в посока Варна, и пътнически микробус "Мерцедес", пътуващ в посока София. По първоначални данни шофьорът на буса е навлязъл в насрещната лента за движение, в резултат на което е последвал челен удар с товарния автомобил. При инцидента е загинал шофьорът на буса и още петима пътници. NOVA съобщи, че един ранен в сблъсъка е починал на път за болницата.


Пострадали са и останалите пътуващи. Шофьорът на товарния автомобил също е получил наранявания.


Под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч се извършват следствени действия - огледи в присъствието на вещи лица, разпити на свидетели за изясняване причините за тежката катастрофа.

 

Още за тежкия пътен инцидент 

Шест жертви в катастрофата между бус и камион на пътя София-Варна

Изпратиха медицински екипи от София да помагат при катастрофата в Ловешко

Коментари

Новини Варна