IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
21:00 | 4 декември 2017
Обновен: 02:17 | 23 март 2024

Прокуратурата разследва смъртта на ловец

Поради изключително тежките метеорологични условия и поради опасност за живота и здравето на разследващите, е прекратен огледа на ловната хижа

По материала работи: Деян Михайлов
Прокуратурата разследва смъртта на ловец

Смолянската окръжна прокуратура разследва смъртта на ловец, затиснат от свлачище, в Ловен дом в село Долен, община Златоград, съобщиха от прокуратурата.

Досъдебното производство е за причиняване смърт по непредпазливост на 62-годишния К. Б. То е поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правнорегламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност.

На 02 декември 2017 г., около 16 ч., в местността "Римски мост", землище на село Долен, община Златоград, област Смолян, в Ловен дом на местната ловна дружина, осем ловци били затиснати от свлекла се земна маса от близкия скат. Свлачището разрушило стените на хижата и ранило трима от хората в сградата, един от които е починал в резултат на травмите.

Разследването е започнало незабавно, но поради изключително тежките метеорологични условия и поради опасност за живота и здравето на разследващите, е прекратен огледа. Предстои извършването на подробен такъв при нормални и безопасни условия.

По делото е извършена аутопсия на трупа на пострадалия и е назначена съдебно -медицинска експертиза, както и химическа експертиза. Предстои назначаването на комплексна инженерно-техническа и строителна експертиза, която да установи, дали са спазени техническите предписания при реализирането на строежа на ловния дом.

Предстоят разпити на свидетели и събирането на писмени доказателства за статута на сградата, като в случай, че същата се окаже незаконна, ще бъдат уведомени съответните компетентни органи за предприемане на действия по компетентност.


news.bg

Коментари

Новини Варна