IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
13:54 | 15 декември 2017
Обновен: 22:49 | 18 март 2024

Момиче пострада от хвърлен камък по влак

По първоначална информация в един от вагоните на композицията е пътувала група футболни фенове

По материала работи: Пламен Янков
Момиче пострада от хвърлен камък по влак

Около 22:00 ч. на 14 декември пътническият влак от София за Мездра е атакуван с камъни от неизвестни лица в района на спирка Кумарица. В резултат на вандалската проява леко е пострадало младо момиче, което е пътувало във влака, съобщават от пресслужбата на БДЖ.

 

По първоначална информация в един от вагоните на композицията е пътувала група футболни фенове, които са провокирали ситуацията. Вагонът е със счупени едно панорамно стъкло и две стъкла на страничните врати.

 

От началото на 2017 г. това е 81-ият случай, при който влакове на БДЖ са замеряни с камъни. Тенденцията е изключително тревожна, защото подобните случаи за тази година вече са шест повече в сравнение с 2016 г.

 

Националният железопътен превозвач осъжда остро подобни хулигански прояви, които освен нанесените материалните щети, застрашават сериозно живота и здравето на клиентите и служителите на БДЖ.

 

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек!

 

Щетите, които националният железопътен превозвач понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. Неизмеримо по-важни от парите, обаче, са човешкият живот и здраве!

 

Черно море

Коментари

Новини Варна