IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
12:22 | 2 февруари 2015
Обновен: 13:39 | 16 април 2024

Отмениха бедственото положение в Смолянска област

Обстановката там се успокоява

По материала работи: Юлиян Атанасов
Отмениха бедственото положение в Смолянска област

Отменя се бедственото положение в Смолянска област, очаква се да бъде отменено и в Тополовград заради успокояване на обстановката.
Реките Тунджа и Синаповска са с нормални нива. Водата вече се е отекла от наводнените земеделски площи, съобщи пред БНР Недялко Славов областен управител, цитиран от БГНЕС.
Продължава издирването на телата на съпрузите, паднали с джип в река Девин. Първо ще се направи опит да се изтегли автомобилът от водата и след това ще се обходи с лодки язовирът, за да се издирват телата.
До края на деня "Напоителни системи" ще вземе решение дали е нужно контролирано изпускане на язовир "Цонево" край Варна, каза главният инженер на дружеството Валентин Славов. Според него в момента нито един от 190-те язовира, стопанисвани от Напоителни системи не е опасен за хората. "Паднаха големи валежи в Лудогорието на язовир "Георги Трайков", в района на "Тича". И двата язовира са пред преливане, но не са преляли, може би довечера или утре ще прелеят. Няма място за притеснение. На територията на област Хасково не преливат само три язовира, всички други преливат. За "Георги Трайков" се колебаем, дали да отворим основния изпускател или да го оставим да прелее, защото изпускането първо означава 50-60 кубика, а пък преливането акумулира известни води в язовира, така че да прелеят по-малко", каза Славов.

 

Коментари

Новини Варна