IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
15:59 | 22 януари 2018
Обновен: 00:17 | 25 април 2024

Иззеха над 3 тона дизелово гориво

Проверката е извършена от митническите служители на Митница Пловдив и служители на териториалната дирекция на НАП

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Агенция Митници

3 736 литра дизелово гориво задържаха при съвместна проверка за спазване на акцизното законодателство митническите служители на Митница Пловдив и служители на териториалната дирекция на НАП в града, съобщиха от Агенция "Митници".

 

На 16.01.2018 г. при проверка на бензиностанция в Хасковско село пред митническите и данъчни служители за горивото са представени документи за платен акциз. При последващите контролни действия за сравняване на данните, измерване с денситометър на горивото, показва разлика от четири единици, сравнено с плътността, описана в представените документи. В хода на проверката е извършено и замерване с мерителна лента и калибровъчна таблица, в резервоара с дизелово гориво, при което се установява разлика от близо един тон, сравнено с показанията на нивомерната система. При огледа е констатирана и липса на пломба на сондата, което е предпоставка за манипулиране на данните, отчитащи доставките и продажбите на горива в обекта. Горивото е задържано в склад на Митница Пловдив и са взети проби за лабораторен анализ.  По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство срещу отговорното лице.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна