IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
13:01 | 20 февруари 2018
Обновен: 06:08 | 24 март 2024

Пребити 3-годишни близнаци са в болница, майката е в ареста

Подозира се домашно насилие

По материала работи: Борис Проданов
Пребити 3-годишни близнаци са в болница, майката е в ареста

Момиченце и момченце - близнаци на 3 години, са приети снощи по спешност в болница в Пловдив с множество наранявания по телцата.
 
Подозира се домашно насилие, а майката е арестувана веднага, след като оставила децата в спешното отделение на УМБАЛ "Свети Георги", съобщи Нова телевизия. Жената, която е била пияна - с 1 промил алкохол в кръвта, обяснила, че сама се грижи за децата.

Близначетата са с видими следи от насилие. Момиченцето е постъпило в болницата със синини по тялото. Състоянието на братчето й било по-тежко. 

„Момченцето е с тежък кръвоизлив в мозъка и с опасност за живота. Беше му направена животоспасяваща хирургична интервенция”, обясни директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков. 

Лекарите останали шокирани при вида на децата, които са силно недохранени. Тригодишните близнаци тежали колкото няколкомесечни бебета.

„По всичко личи, че като майка, тя не е полагала необходимите грижи за тях така както трябва да бъде”, добави Илков. 

Пред полицаите майката отрекла да е била децата. Обяснила, че гипсова картина паднала върху главата на момченцето. Апартаментът й е запечатан от полицията, а съседите й във входа въобще не знаят, че в жилището се отглеждат деца. 

Те обясняват, че приятелят на майката е работел по строежи.

Случаят е предаден на прокуратурата. 

 

Коментари

Новини Варна