IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
13:30 | 20 април 2018
Обновен: 23:11 | 19 април 2024

20 000 лева подкуп поискал началникът на полицейското управление в Раковски

Полицейският шеф е в задържан за 72 часа

По материала работи: Пламен Янков
20 000 лева подкуп поискал началникът на полицейското управление в Раковски

20 000 лева подкуп е поискал началникът на Районното полицейско управление в Раковски Георги Илиев от търговец на цигари без бандерол, за да бъдат унищожени материалите по делото срещу контрабандиста. Това  съобщи на брифинг по случая окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, цитиран от Дарик.


Полицейският шеф е в задържан за 72 часа, предстои държавното обвинение да реши дали са иска удължаване на ареста му. С парична гаранция от 1500 лева са двама негови подчинени от полицейското управление в Раковски - Валентин Гоцев и Желязко Колев, на които Илиев е дал по 1000 евро от подкупа. И двамата са направили пълни самопризнания. По думите на шефа на полицеското управление пред разследващите, и той бил взел толкова. Предстои да се разбере къде са останалите пари от подкупа.

 

До разплитането на случая се стига след разследване срещу полицаите Стефан Модев и Петър Атанасов, които през миналата година ограбили бус с контрабандни цигари и други стоки до парк „Лаута“ в Пловдив. През декември 2016-та година Модев е ограбил и мъжа, от който е поискан откуп, по същата схема.

 

През март 2017-а контрабандистът получава призовка да се яви в Районното управление в Раковски. Там го очакват двамата оперативни работници Гоцев и Колев, които му показали разследването срещу него. Поискан му е откуп от 20 000 лева и след като той предал парите чрез сина си на Стефан Модев, са му казали, че приключват воденото разследване срещу него.


И тримата полицейски служители са отстранени от работа. Ако бъдат признати за виновни, ги застрашават от 3 до 10 години затвор. 

Коментари

Новини Варна