IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
17:55 | 20 април 2018
Обновен: 07:24 | 21 април 2024

Спипаха българи с нелегален внос на алкохол, цигари и бензин

Петимата са нашенците, които са задържани на граничния пункт Промахон

По материала работи: Ставри Таргов
Спипаха българи с нелегален внос на алкохол, цигари и бензин

Проверките на граничния пункт Промахон са засилени. Петима българи са задържани за нелегален внос в Гърция на акцизни стоки. Непосредствено след граничния пункт масово се проверяват автомобилите, идващи от България, независимо от тяхната регистрация.

 

Само в рамките на няколко часа са задържани петимата български граждани, които направили опит да внесат в Гърция над допустимото количество акцизни стоки.

 

Полицията съобщава за задържан българин с 640 пакета цигари и 20 литра алкохол. Още четирима нарушители са с обвинение за нелегален внос на алкохол, цигари и бензин в туби.

 

Проверките се извършват не само на автомобили с българска регистрация, а и на влизащите от България пътници. Арестуват се и гръцки граждани, които са нарушили закона, съобщава БНР.

 

Засилени са проверките на всички гранични пунктове с България, защото поради високата цена на стоките в Гърция, много от пътуващите правят опит да внесат от България акцизни стоки. При извършване на нарушения се конфискува и автомобила, превозващ нелегалната стока.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна