IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
12:32 | 20 април 2018
Обновен: 23:11 | 19 април 2024

Задържаният шеф на РПУ - Раковски изнудвал контрабандист на цигари

Исканият подкуп е бил в размер на 20 000 лв.

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаният шеф на РПУ - Раковски изнудвал контрабандист на цигари

Задържаният началник на Районното полицейско управление /РПУ/ в Раковски Георги Илиев и двама негови подчинени са изнудвали контрабандист на цигари да им даде подкуп от 20 хиляди лева срещу унищожаването на събраните данни от разследване за него.

 

Техен посредник е бил служител на пловдивската общинска полиция, обвинен миналата година за грабеж на 75 мастербокса нелегални цигари.

 

Посредникът е имал снимка на бус, пълен с нелегалните цигари на контрабандиста. Той я е изпратил в управлението в Раковски, откъдето повикали мъжа за справка и така се стигнало до изнудването за парите. Още през март били задържани Валентин Гоцев, който е младши разузнавач в сектор "Криминална полиция", и Желязко Колев - младши полицейски инспектор.

 

Двамата са признали за случилото се, както и че са получили по 1000 евро от поискания подкуп от началника си Георги Илиев. Разследването е показало също, че са били унищожени снимките срещу изнудвания.
Колев и Гоцев са вече освободени под парична гаранция от по 1500 лева, съобщиха днес от Прокуратурата. Началникът на Районното управление в Раковски е в ареста за 72 часа.

 

Обвинението и към тримата е за получаване на подкуп и изнудване, като по закон могат да получат наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода.

 

Срещу тях е в ход и дисциплинарно производство.
В ареста от средата на миналата година е посредникът, от който тръгва разплитането на този случай. Освен за грабеж, той е и с обвинение и за подкуп.

БНР

Коментари

Новини Варна