IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
19:08 | 22 май 2018
Обновен: 11:36 | 25 април 2024

Незаконен пистолет и хилядарки в шефа на КАТ - Благоевград

Свидетели доказват, че става дума за корупция

По материала работи: Пламен Янков
Снимка bTV

Незаконен боен пистолет, боеприпаси и няколко хиляди лева са открити в кабинета на началника на сектор "Пътна полиция” в Благоевград – Данаил Стоицов. Това съобщи директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов, цитиран от dnes.bg. Шефът на КАТ в Благоевград бе арестуван по-рано във вторник след сигнали за корупционни практики и злоупотреба със служебно положение.


"Има задържани по Закона за МВР още няколко души, но разследването е в начален етап и няма как да кажа повече подробности. Разпитани са 15 свидетели, които подкрепят нашата обвинителна теза – за извършени престъпления по служба и корупционни престъпления”, каза Сарафов, цитиран от Дарик.

 

Обискирани са 13 помещения – офиси във фирми, служебни помещения в КАТ и домове, както и 6 автомобила. Иззети са още мобилни телефони, компютри и документация. От няколко месеца се работи по този случай. Сигналът е на дирекция "Вътрешна сигурност” към МВР. Използвани са най-различни оперативно-технически средства за разплитането на престъпната схема по регистрацията на автомобили и по раздаването на специални номера за колите.

 

В акцията участваха още представители на Окръжна прокуратура-Благоевград и НСС”, уточни Борислав Сарафов.

 

На по-късен етап може да се повдигне обвинение и за вземане на подкуп. Но всичко предстои да се прецизира по отношение на обвиненията. Затова все още не е ясно на колко души и какви обвинения ще им бъдат повдигнати, допълни още шефът на Националната следствена служба.

Коментари

Новини Варна