IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
18:18 | 23 май 2018
Обновен: 18:56 | 17 април 2024

Съдът отстрани от длъжност Десислава Иванчева

Иванчева твърди, че не е подписвала от ареста документи, свързани с инвестиции и строителство в община "Младост"

По материала работи: Пламен Янков
Съдът отстрани от длъжност Десислава Иванчева

Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на район "Младост" Десислава Иванчева и заместникът й Биляна Петрова, съобщи Дарик. Прокуратурата поиска отстраняване от длъжност на Иванчева, задържана по обвинение за получаване на подкуп в особено големи размери през април.

 

От държавното обвинение установили, че в арестното помещение, където изтърпява мярка за неотклонение, Иванчева е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с разрешен достъп за свиждане, след което те са достигали до общинската администрация. По този начин тя е осъществявала от следствения арест действия, насочени към реално упражняване на правомощията на кмет на район, въпреки задържането й под стража.
 

Иванчева твърди, че не е подписвала от ареста документи, свързани с инвестиции и строителство в община "Младост". "Имам официално становище от Елен Герджиков, че имам право да освободя Владимир Клисуров или да не го освободя, както и че имам право да си освобождавам и назначавам зам.-кметовете", каза пред журналисти Иванчева.

Коментари

Новини Варна