IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
12:59 | 18 юни 2018
Обновен: 20:39 | 20 март 2024

Два пъти повече полицаи ще следят магистрала Марица заради гастарбайтерите

Мерките ще бъдат завишени, за да се обезпечат основните пътни артерии до границата

По материала работи: Борис Проданов
Два пъти повече полицаи ще следят магистрала Марица заради гастарбайтерите

Два пъти повече полицаи ще следят пътната обстановка на магистрала "Марица" заради очаквания поток от гастарбайтери в следващите дни, съобщи по време на месечния си брифинг директорът на полицията в Хасково Ангел Цанков. Мерките ще бъдат завишени, за да се обезпечат основните пътни артерии до ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Капитан Петко войвода", допълни още той. 


От МВР в Хасково очакват натовареност и в сектор "Български документи за самоличност" и имат готовност да посрещнат гражданите, чийто срок на паспортите изтича. 


Комисар Ангел Цанков съобщи още, че за първите пет месеца на годината в Хасковска област има драстично увеличение на загиналите в катастрофи. Само до края на май при инциденти на пътя са загинали 10 души, докато за цялата 2017 г., са били 7. Статистиката на полицията в Хасково показва, че загиналите са на възраст между 18 и 25 години.


Началникът на "Охранителна полиция" комисар Атанас Ненков подчерта, че контролът по пътищата в Хасковско е завишен. Той информира, че за 5-те месеца на 2018-а са съставени 922 акта повече, 7094 повече са глобите с фиш, а електронните фишове са 4976 повече от миналата година.

 

БТА

Коментари

Новини Варна