IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
18:45 | 20 юни 2018
Обновен: 16:17 | 21 март 2024

Хванаха двама за кражби на морето

Наели квартира в Равда, обикаляли с кола Слънчев бряг, Свети Влас

По материала работи: Ставри Таргов
Хванаха двама за кражби на морето

Полицията в Несебър задържа двама души за серия от кражби, извършвани по черноморски курорти около Бургас, съобщиха от МВР.
Задържаните са 22-годишен и 24-годишен, от София, криминално проявени, единият е осъждан. От началото на месеца двамата са осъществили редица престъпления.

 

На 9 юни от обитавания от 39-годишна българка апартамент в Слънчев бряг те откраднали два дамски портфейла с лични документи, 400 лева и две банкови карти, както и мобилен телефон, лаптоп, таблет, фотоапарат и сребърни дамски бижута.

 

На 11 юни от хотелска стая в Слънчев бряг, обитавана от 56-годишна беларуска туристка, чрез проникване през балконската врата, извършили кражба на множество златни и сребърни накити, лични документи и сумата от 350 евро.

 

На 16 юни от апартамент в Свети Влас, обитаван от 60-годишна руска туристка, чрез влизане през отворената балконска врата, откраднали мобилен телефон.

 

Двамата мъже направили пълни самопризнания, като обяснили, че си наели квартира в Равда и се придвижвали с автомобил. Единият карал колата, другият извършвал кражбите.

 

При извършеното претърсване на квартирата им са намерени част от откраднатите вещи, но без откраднатите парични суми.
Част от вещите - предмет на престъпната дейност на задържаните са открити в София. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на двамата продължава.

 

 

Този, който извършвал обирите, е привлечен като обвиняем, като му е наложена мярка задържане под стража за срок от 72 часа.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна