IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Крими
21:42 | 20 юни 2018
Обновен: 23:32 | 19 април 2024

Нов трик на ало мафията: Не бой се, парите са застраховани!

Шуменка олекна с 3 500 лева чрез нововъведението

По материала работи: Ставри Таргов
Нов трик на ало мафията: Не бой се, парите са застраховани!

"Бизнесът" на ало мафията търпи нововъведения. Измамниците, които се правят на полицаи, вкараха и ново успокоение към жертвите си – парите, които дават, са застраховани и връщането им е гарантирано.

 

На такава лъжа се хванала 67-годишна шуменка, която иначе била наясно с триковете на телефонните мошеници. Към 14 часа във вторник на домашния й телефон я потърсил мъж, който първо започнал да отправя закани и заплахи, и искал пари.

 

Последвало второ обаждане, но този път от "полицай", който я помолил да съдейства за залавянето на измамниците. Обяснил, че района, в който живее, е обграден с полиция и трябва да хвърли исканата сума, за да може той и колегите му да задържат на място мошеника, който ще ги вземе.

 

Мнимият полицай обещал също, че парите, които жената ще даде, ще й бъдат върнати и то веднага. Успокоил я и да не се притеснява, защото сумата е застрахована и нищо не може да се случи, пише "Труд".

 

Жената повярвала и изпълнила указанията – хвърлила 3 500 лв. през тераса на апартамента си и зачакала да й се обадят от полицията, когато "операцията" приключи. Така загубила и ценно време. А, когато се усетила, шуменката сигнализирала полицията.

 

Образувано е досъдебно производство и органите на реда в града продължават работата си по поредния случай, в който възрастен човек е измамен от телефонни измамници, съобщават от МВР - Шумен.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна