IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
10:50 | 18 юли 2018
Обновен: 08:26 | 25 април 2024

Година затвор за притежание на 300 грама марихуана

Престъплението е извършено на 30 май тази година в град Попово

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов, архив

Двама обвиняеми на Окръжната прокуратура в Търговище за наркотични престъпления сключиха споразумение, което вчера, 17 юли 2018 г., Търговищкия окръжен съд е одобрил. За придобиване на високорисковите наркотични вещества без разрешително  – престъпление по член 354а, ал. 3, т. 1 от НК, безработният Кристиян Н. прие да изтърпи наказание 1 година лишаване от свобода при строг режим и да плати глоба 1000 лева. Другият обвиняем по същото досъдебно производство Мерал М., който е студент, получи наказание 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване е било отложено с изпитателен срок от 3 години. Той ще плати глоба в размер на 5000 лева, като наказанието му е за държане с цел разпространение на марихуана – престъпление по член 354а, ал. 1 от НК.


Престъплението е извършено на 30 май тази година в град Попово. Тогава полицията установява, че Мерал държи с цел разпространение 300, 66 грама марихуана, чиято стойност е 1803 лева. За придобиването на високорисковите наркотични вещества е привлечен към наказателна отговорност Кристиян. Ефективното му наказание е заради предишни осъждания, като справката за съдимост на младежа показва, че е осъждан за престъпления, свързани с наркотични вещества, още като непълнолетен, като дейността му продължила и след навършване на пълнолетие, за което е осъждан още два пъти. 


Одобреното от съда споразумение влиза в сила веднага. Още в съдебната зала Кристиян е бил задържан за изтърпяване на ефективното наказание. 

 

Коментари

Новини Варна